Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج حسنعلی عزت خواه در گفت‌وگو اب خبرنگاران با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: هفته دولت فرصتی برای بازگو کردن نعمتهای انقلاب اسلامی است تا مردم با خدمات بی بدیل نظام اسلامی بیشتر آشنا شوند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در دولت سیزدهم بحث اجرای دقیق سند تحول بنیادین و عدالت آموزشی و تربیتی را با جدیت دنبال می کند گفت: ایران قوی نیازمند آموزش و پرورش قوی است که در این زمینه مردمی سازی آموزش و پرورش و ایجاد بستری مناسب برای مشارکت همه آحاد جامعه و نهادها در دستور کار آموزش وپرورش قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد در تشریح موفقیتهای آموزش وپرورش به مناسبت هفته دولت نیز گفت: در کنکور سراسری سال جاری برای اولین بار در تاریخ استان دانش آموز فرناز حسن زاده در رشته تجربی رتبه اول کشوری و دانش آموز کیارش شیخی از گچساران رتبه اول رشته ریاضی منطقه 3 کشور را از آن خود کرد که به عنوان برگ زرینی در تاریخ آموزش وپرورش استان ثبت شد.

وی با بیان اینکه دانش آموزان استان در کنکور امسال 22 رتبه زیر 100 و 147 رتبه زیر 1000 کسب کردند گفت: کسب رتبه 8 و 10 منطقه 3 کشوری نیز از آن دانش آموزان کهگیلویه وبویراحمد بود که نشان از استعداد و توانمندیهای دانش آموزان این دیار است و ما در آموزش و پرورش وظیفه داریم بستر را برای شکوفایی دانش آموزان در محیط مدارس بیش از گذشته مهیا نماییم.

عزت خواه کسب مدال نقره جغرافیای کشوری توسط دانش آموز زینب غفاری زاده، کسب رتبه اول کشوری در طرح عید و داستان، کسب 4 رتبه برتر کشوری در جشنواره تولید محتوای آموزشی ،کسب 8 رتبه برتر کشوری در مسابقات قرآن ،عترت ونماز ،کسب 6 رتبه برتر اول تا سوم کشوری در مسابقات پرسش مهر ریاست جمهوری ،کسب 2 رتبه اول کشوری توسط همکاران فرهنگی در جشنواره معلمان مولف و 2 رتبه برتر کشوری توسط همکاران فرهنگی در جشنواره معلمان هنرمند و 6 رتبه برگزیده کشوری در جشنواره فرهنگی هنری فردا و کسب مقام اول در جشنواره نوجوان سالم توسط همکار رهنگی از آموزش وپرورش عشایر بخشی از موفقیتهای آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد در سال تحصیلی جاری بود.

وی از کسب مقام اول و دو رتبه چهارم کشوری توسط همکاران فرهنگی در رشته نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و تدبر در قرآن خبر داد وگفت: دانش آموزان با نیازهای ویژه آموزش و پرورش استثنایی استان در مسابقات آمادگی جسمانی دانش آموزان دختر سراسر کشور با کسب 2 مدال طلا و یک مدال برنز عنوان قهرمانی کشور را کسب کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مسابقات قرآنی دانش آموز محمد مهدی رضائیان در رشته ترتیل قرآن مقام اول کشوری ، دانش آموز حسین ناطق منش رتبه سوم انشاء نماز و مقام سومی ودر مسابقات قرآن ونهج البلاغه دانش آموزان صدیقه دیانت و خانم اسدی از استان کهگیلویه و بویراحمد مقام سومی را کسب کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش به موقیتهای ورزشی دانش آموزان اشاره کرد وگفت: کسب مقام قهرمانی کشتی فرنگی کشور، کسب مقام نائب قهرمانی کشتی فرنگی آسیا و کسب مقام سوم نوجوانان جهان توسط دانش آموز رضا آذرشب، کسب رتبه چهارم کشوری در جشنواره فرهنگی هنری پروژه کنترل وزن و افزایش فعالیتهای حرکتی و کسب رتبه چهارم کشوری در مرحله سنجش اولیه طرح تحولی ارتقاء سواد حرکتی دانش آموزان مدارس ابتدایی بخشی از موفقیتهای دانش آموزان و فرهنگیان در حوزه ورزش بوده است.

 وی از عضویت 5 نفر از دانش آموزان استان در تیم ملی نوجوانان هندبال کشور،کسب مقام قهرمانی پرتاب نیزه و دعوت به اردوی تیم ملی توسط دانش آموز اسدالهی، کسب مقام سوم جودو توسط دانش آموز علی رحیمی و کسب مقام برتر کشوری در چهارمین همایش ملی دستاوردهای ورزش دانش آموزی در پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان توسط همکار فرهنگی لیلا حاجی وند خبرداد.

عزت خواه از اختصاص 53 پروژه ورزشی در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی جهت تبدیل به احسن نمودن فضاهای ورزشی درون مدرسه ای نیز خبر داد وگفت: 40 زمین چمن مصنوعی 5 زمین ساحلی و 8 باب سالن ورزشی در حال احداث است که 5 زمین مصنوعی در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت: معاونت سوادآموزی در زمینه فعالیتهای سوادآموزی در کشور نیز رتبه برتر کشوری را کرد و در حوزه سنجش نیز رتبه اول کشوری را بدست آوردند.

عزت موفقیتهای دانش آموزان و فرهنگیان را علی رغم شرایط کرونایی چشمگیر عنوان کرد وگفت: قریب به 150 رتبه کشوری توسط دانش آموزان و فرهنگیان در سال تحصیلی جاری تا کنون کسب شده است.

 مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد از حضوری شدن قطعی مدارس از ابتدای مهرماه سال جاری خبرداد وگفت: در قالب پروژه مهر همه تمهیدات لازم برای آغاز سال تحصیلی و مهری بانشاط اندیشیده شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد عزت خواه پرورش استان کهگیلویه کهگیلویه وبویراحمد آموزش وپرورش استان رتبه برتر کشوری مدیرکل آموزش توسط دانش آموز رتبه اول کشوری آموزش و پرورش دانش آموزان کشوری توسط هفته دولت کسب مقام مقام سوم کسب رتبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت

فرارو- روز معلم در کنار فرصتی برای تبریک و گرامیداشت مقام آموزگاران بهانه‌ای است برای مرور آن چه در یک سال تحصیلی بر دانش آموزان و معلمان گذشته است. سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شود؛ سالی که با ورود وزیر جدید اموزش و پرورش به وزارتخانه، با تحولاتی همراه شد.

به گزارش فرارو، با نگاهی به تقویم سال تحصیلی جاری به چند کلید واژه اصلی از جمله: «حقوق و دستمزد معلمان»، «مطالبه‌های معوق»، «رتبه بندی معلمان» بر می‌خوریم، واژه‌هایی که سالهاست در دولت‌های مختلف تکرار می‌شود و عده‌ای از معلمان به دنبال راه حلی برای این موارد می‌گردند.

سالی که با کمبود ۲۰ هزار معلم شروع شد

سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با کمبود‌هایی در حوزه‌های مختلف آغاز شد. کمبود‌هایی که تیر انتقادات را به سمت رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پروش نشانه گرفت و این پرسش را ایجاد کرد که چرا پیش از آغاز سال تحصیلی تدبیری برای حل مشکلات احتمالی اندیشیده نشده است. یکی از مشکلاتی که دانش اموزان در آغاز سال با آن رو به رو شدند، کمبود کتب درسی بود. تهیه کتاب‌های درسی یک پروسه یکساله دارد که معمولا در تابستان کتاب‌ها آماده اند، اما در برخی مقاطع، توزیع کتاب‌ها به ویژه در مناطق محروم با مشکلاتی جدی‌تر همراه می‌شود.

حجت‌الاسلام علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در توضیح این وضعیت می‌گوید: «همیشه درصد‌هایی را داریم که به دلایل متعدد کتاب‌های درسی را با تاخیر دریافت می‌کنند. ثبت‌نام یک سری از دانش‌آموزان به هر دلیلی انجام نشده است، بنابراین کتاب هم با تاخیر به دست آن‌ها می‌رسد، یک سری از دانش‌آموزان هم ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند، اما ثبت سفارش کتاب را موفق نشدند که انجام دهند، بخشی دیگر مدارسی هستند که در ثبت کد مدرسه مشکل دارند، دسته دیگر دانش‌آموزانی هستند که ثبت سفارش آن‌ها به صورت موقت انجام شده و اکنون برای ثبت سفارش قطعی شاهد تغییر در وضعیت هستند که چیزی حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار دانش‌آموز را شامل می‌شود. این تعداد، ثبت سفارش موقت را در مدرسه الف انجام داده‌اند و اکنون در مدرسه ب هستند که پرونده آن‌ها باید منتقل شود.».

اما مشکل بزرگتری که آغاز سال تحصیلی را با مشکلاتی همراه کرد، کمبود ۲۰۰ هزار معلم بود. کمبودی که باعث شد برای جبران آن نه تنها از نوفارغ التحصیلان و معلم دانشجو‌ها کمک گرفته شود، بلکه از معلم‌های بازنشسته هم استفاده شد. محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره این فقدان می‌گوید: «نباید نیرو‌هایی که به کارگیری آن‌ها به بچه‌ها لطمه می‌زند را دوباره وارد محیط کار کرد البته ملاک این امر سن معلمان نیست. چه بسا معلمی در سن بالا نشاط دارد و بچه‌ها از حضور او لذت می‌برند.»

محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نیز ۲۶ آبان ماه سال ۱۴۰۲ ضمن اشاره به اشتغال به کار ۱۸ هزار معلم خرید خدمات آموزشی در سال تحصیلی جدید، اعلام کرد: «این افراد بدون قرارداد، حقوق و بیمه مشغول به کارند و وضعیت آن‌ها باید توسط آموزش و پرورش تعیین تکلیف شود. مهرماه امسال ۲۳ هزار کلاس درس دوره ابتدایی، معلم نداشتند و آموزش و پرورش مجبور شده تعدادی از معلمان خرید خدمات آموزشی را که برخی ۱۰ سال سابقه تدریس داشتند و از سیستم حذف شده بودند، مجددا به تدریس دعوت کند. همچنین معلمانی که به تازگی از طریق آزمون استخدامی جذب شدند، بدون گذراندن دوره آموزش معلمی، وارد کلاس‌های درس شدند و همزمان با تدریس در حال گذراندن دوره آموزشی خود هستند، در حالی‌که این افراد باید ۶ ماه یا یک‌سال دوره آموزش معلمی را قبل از ورود به مدارس طی کنند.»

مسئله دیگری که از همان آغاز سال تحصیلی مورد غفلت واقع شد، بافت فرسوده مدارس بود. بر اساس آمار ارائه شده توسط مجلس شواری اسلامی در سال تحصیلی جاری، حدود ۳ میلیون دانش آموز در مدارس فرسوده تحصیل کردند. در لایحه دولت اعتبارات مقاوم‌سازی و بازسازی مدارس منوط به افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بود در حالی‌که این اعتبارات باید از محل درآمد‌های ثابت دولت باشد. لایحه پیشنهادی دولت در ارتباط با بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس، منوط به تصویب افزایش مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به ۱۰ درصد بود و مجلس با توجه به تورم‌زا بودن آن، با طرح مذکور مخالفت کرد.

آموزش و پرورش نیز خردادماه سال جاری از فرسودگی بیش از ۱۱ درصدی مدارس کشور خبر داد و اعلام کرد مقاوم‌سازی مدارس تخریبی توسط اعتبارات بخش دولتی۵۰ سال طول می‌کشد. این در حالیست که طبق گزارش وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۱، از مجموع ۱۰۶.۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور، ۷۰۱۷ مدرسه (۱۱.۱۹ درصد) فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی شهری یا روستایی و ۵۲۶۸ مدرسه (۸.۴ درصد) فاقد توالت بود.

داستان پرپیچ و خم رتبه بندی معلمان

بر اساس آن چه که مسئولان آموزش و پرورش کشور مطرح کرده اند، طرح رتبه بندی معلمان، فرایندی است که به منظور ارتقای درجه معلمان و افزایش کیفیت آموزش‌های ارائه شده در مدارس تدوین شده و در واقع هدف اصلی از آزمون رتبه بندی معلمان، افزایش حقوق نیست، اما وعده داده شده که احتمالا به افزایش حقوق معلمان نیز منتهی می‌شود. درواقع معلمان با توجه به شایستگی‌ها و امتیازاتی که کسب می‌کنند، در ۵ رتبه قرار می‌گیرند. طرح رتبه بندی معلمان، نخستین بار در سال ۱۳۹۰ مطرح شد. صلاحیت‌های عمومی لازم برای شرکت در آزمون رتبه بندی معلمان شامل شخصیت افراد، صلاحیت‌های تخصصی شامل دانش و توانمندی‌های آموزشی و پرورشی و صلاحیت‌های حرفه‌ای نیز شامل مجموعه‌ای از شایستگی‌ها، توانمندی‌ها و مهارت‌هایی است که معلمان در چندین سال کار به دست آورنده اند.

تاثیر نظام رتبه بندی در میزان افزایش حقوق معلمان با توجه به رتبه‌ای که کسب کرده اند به این ترتیب است: میزان افزایش حقوق معلمان رتبه یک: ۱۰ درصد، میزان افزایش حقوق معلمان رتبه دو: ۱۲ درصد، میزان افزایش حقوق معلمان رتبه سه: ۱۵ درصد، میزان افزایش حقوق معلمان رتبه چهار: ۱۸ درصد، میزان افزایش حقوق معلمان رتبه پنج: ۲۱ درصد. اما این طرح آنچنان که تصور می‌شد مورد استقبال همه معلمان واقع نشد. اغلب معلمان درباره رتبه‌بندی، چگونگی جمع آوری مستندات، کسب امتیاز بالاتر، دریافت مستندات بابت انجام کار‌های خیر و کمک به دانش‌آموزان نیازمند و امثالهم است. درواقع معلمان می‌پرسند این نوع امتیازات چگونه تعیین می‌شود که سلیقه فردی و اعمال نظر‌های شخصی را شامل نشود.

ثبت اطلاعات معلمان در فرایند سیستمی نیز با مشکلاتی همراه شده که مورد نقد برخی معلمان واقع شده است. عدم تناسب رشته ارزیابان با رشته معلمان، نیز باعث نارضایتی برخی معلمان شده است.

ماجرا‌های وزیر پرحاشیه

رضامراد صحرایی، پس از استعفای یوسف نوری از سمت وزیر آموزش و پرورش در تاریخ ۱۴ فرودین ۱۴۰۲، به‌عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب شد و در ۹ خرداد ۱۴۰۲ نام وی از سوی ابراهیم رئیسی به عنوان وزیر جدید اموزش و پرورش انتخاب شد. یوسف نوری وزیر پیشین آموزش و پرورش دولت سیزدهم، در پی مسائل و مشکلات فرهنگیان و به علت نقد‌های متعددی که به علمکرد وی وارد می‌شد استعفا داد. نکته مهم این که برخی خبرگزاری‌ها و کارشناسان حوزه آموزش و پروش این گمان را مطرح کردند که آن چه باعث شده وی از این مقام استعفا دهد تا حدی زیادی به طرح رتبه بندی و البته مشکلات حوزه حقوق و دستمزد فرهنگیان مرتبط است.

وزارت آموزش و پرورش نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع، دفتر برنامه و بودجه و اداره‌کل مالی، عامل تاخیر حقوق اسفند ماه فرهنگیان شده است. اما سازمان برنامه و بودجه دلیل این تاخیر را کسری ۹۶۰۰ میلیارد تومانی منابع مالی ناشی از اجرای رتبه بندی و فراتر رفتن آن از سقف بودجه سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که بنا بر اعلام این سازمان، از نظر قانونی امکان انجام آن وجود نداشت.

با رفتن نوری از وزارتخانه، مرادصحرایی جایگزین وی شد و خیلی زود به علت اظهانظر‌های خاص خود شهرت کسب کرد. برای مثال او در همان روز‌های اول و درباره برگزاری جلسه رأی اعتمادش در مجلس شورای اسلامی گفت: «در فرآیند رای اعتماد بنده در مجلس دو نکته حائز اهمیت بود؛ مجلس ابتدا از من گلایه کرد که چرا پیش از معرفی به مجلس نمی‌آمدم؟ بنده هم عرض کردم هر کاری طبق آدابش است، زمانی که سرپرست هستم باید وزارتخانه را اداره کنم و زمانی که گزینه وزارتخانه شدم، باید برای کسب رای اعتماد به مجلس بیایم. نکته دوم این است که به عنوان یک تحصیل کرده، کسی که خیلی از مدارج و رتبه‌های دانشگاهی را طی کرده است و در بیش از ۲۰ کشور تدریس کرده، باید بگویم مجلس ما بسیار عمیق است. این باعث افتخار من بود که آموزش و پرورش مسئله ذهن همه نمایندگان است، ان‌شاالله نمایندگان این مسئله را در زمین هم اجرایی کنند.» این سخنان مرادصحرایی البته به سرعت در شبکه‌های اجتماعی با واکنش‌های گسترده همراه شد و بسیاری از کاربران درخواست می‌کردند که وزیر جدید به تفکیک اعلام کند در کدام کشور‌ها تدریس کرده است.

مراد صحرایی مدتی بعد در برنامه‌ای تلویزیونی در مورد مدارس غیر دولتی و تفاوت کیفیت این مدارس با مدارس دولتی، گفت: «.. فرد می‌رود انتخاب می‌کند دیگر، در کجای دنیا اینطوری نیست؟ شما وقتی یک ماشین مدل بالاتری بخواهی تهیه کنی باید پول بیشتری برایش پرداخت کنی ...» این اظهار نظر نیز با واکنش‌های تندی همراه شد. مدتی بود که وضعیت نمرات دانش اموزان و افت آن مورد توجه قرار گرفت، آقای وزیر درباره دلایل افت نمره دانش آموزان در امتحانات نهایی گفت: «اعتقاد بنده بر این است که نمره دانش آموزان در این امتحانات افت نکرده بلکه واقعی شده است؛ زیرا در امتحانات قبلی، استاندارد‌هایی در سطح ملی وجود نداشته است.»

چه به خاطر اظهارنظر‌های جنجالی و چه به خاطر عملکرد مراد صحرایی در مقام وزیر اموزش و پرورش، طی دوران کاری وی تا کنون بار‌ها سخن از استیضاح وی مطرح می‌شود. گرچه این طرح هنوز عملی نشده، اما مشخص نیست تا پایان دولت سیزدهم مرادصحرایی در مقام خود خواهد ماند یا خیر.

دیگر خبرها

  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • تعالی آموزش و پرورش بالندگی ایران اسلامی را به همراه دارد
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم